Yoga

Yoga

Yoga is een woord dat afgeleid is van het Sanskriet woord Yuj. Het betekent ‘verbinding’. En dan gaat het om de verbinding tussen lichaam en geest. Yoga gaat over aandacht, over (zelf)bewustzijn, over luisteren naar je eigen lichaam, zien en voelen wie je werkelijk bent, in je volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Hatha Yoga is een vorm van yoga dat ook wel de yoga van de zon (ha) en de maan (tha) wordt genoemd. Hierbij staat de zon symbool voor actie en de maan voor reflectie. Hatha Yoga is een fysieke vorm van yoga waarin we aandacht hebben voor houding, adem en concentratie.

In mijn lessen neem ik jou mee in een Hatha flow waarin de yogahoudingen (asana’s) in elkaar overvloeien en adem en beweging worden gesynchroniseerd. Sommige asana’s houden we iets langer vast, andere zijn wat dynamischer. Door bewust je adem te volgen ervaar je in iedere houding en beweging ruimte en leer je hoe je onnodige (spier)spanningen kunt loslaten. Hatha Flow Yoga brengt bewustwording, kracht, balans, flexibiliteit en ontspanning.

Ik geef mijn yogalessen in de yogastudio’s van Happy Yoga in Groningen en van NovaStrada in Roden. Aanmeldingen voor mijn lessen gaan via www.happyyoga.nl en www.novastrada.nl.