De libel

Sinds de start van het jaar 2019 siert een libel het logo van De Kleine Yogi, mijn o zo heerlijke yogapraktijk.

De libel is licht en snel. Daar vervelt ze een aantal keren om te kunnen overwinteren. Voor de laatste vervelling naar volwassenheid verlaat de libel het water en laat ze haar vleugels kleuren in het licht van de zon.

Als krachtdier staat de libel voor transformatie en de gave om je aan omstandigheden te kunnen aanpassen. Een mooi symbool voor de yoga die ik als leidraad door mijn leven laat gaan. De libel staat voor de diepere betekenis van het leven, dat wat onder de oppervlakte te vinden is. Ze staat voor spirituele groei en het doorbreken van illusies. Door met mijn aandacht naar mijn binnenste te gaan, word ik me steeds meer bewust van de gewoontes die ik mezelf heb opgelegd of die door omstandigheden zijn ontstaan. Met het beoefenen van yoga kom ik bewust en ontspannen bij mijn kracht om gewoontes te doorbreken en kan ik steeds meer mezelf zijn.

In mijn blog vertel ik je graag over hoe ik de yoga als leefwijze gebruik, ook als juf op een basisschool.

Het leven is nooit helemaal zoals het lijkt. Het is altijd gevuld met licht en kleur. Kijk hier doorheen en laat je eigen licht schijnen” – boodschap van de libel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 13 =