Diana Gjaltema

Diana Gjaltema

Mijn naam is Diana Gjaltema en ik werk ruim 27 jaar als leerkracht op een basisschool in Groningen. En dat doe ik nog steeds met veel plezier. Als leerkracht heb ik me gespecialiseerd in gedrag en de specifieke behoeften van kinderen hierin. Bewust zijn van wat er in je en om je heen speelt, stevig in je schoenen staan, flexibel zijn, je grenzen voelen en je mogelijkheden onderzoeken zijn belangrijke aspecten in mijn leven en dus ook in mijn lessen. Ik vind het belangrijk dat je durft te zijn wie je bent en dat je de ander in zijn waarde kan laten. Ik gun het ieder kind dat hij krijgt wat hij nodig heeft om het beste uit zichzelf te halen. Dit is voor mij de drijfveer om steeds te kijken naar de onderwijsbehoefte en het welzijn van ieder kind.

Behalve juf op een basisschool ben ik ook een yogadocent. Naast een erkende vierjarige yogadocenten opleiding heb ik de specialisatie ‘mediteren en mindfulness met kinderen’ gedaan. Vanuit mijn eigen praktijk ‘De Kleine Yogi’ geef ik vol passie yoga aan groot en klein.

Ik breng de yoga ook in mijn dagelijkse praktijk, dus ook in mijn werk op school. In mijn boek ‘Juf is Zen’ schrijf ik hierover.

Yoga is voor mij een leefwijze om in dit drukke bestaan op een mooie zachte manier in verbinding te kunnen blijven met mezelf en van daaruit met de buitenwereld. Dit maakt dat ik vanuit mijn hart kan handelen en volop gebruik kan maken van mijn kwaliteiten.